Zomervoorstelling op Landgoed Seldensate

Zomervoorstelling op Landgoed Seldensate

Op zondagmiddag 3 en 10 juli verzorg ik een serie kasteelvoorstellingen in de ruïne op Landgoed Seldensate in Middelrode. In samenwerking met Bijenhoudersvereniging Ambrosius en de gemeente Sint- Michielsgestel zal het verhaal van het verdwenen kasteeltje te horen zijn. Op beide middagen zijn de optredens om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Elke voorstelling duurt ruim een half uur. Figuranten zijn mijn zus Claire en zwager Danny, die net als ik geheel in stijl gekleed zullen zijn.

In 2018 heb ik het verhaal geschreven over het ontstaan van het landgoed, de bewoners en de uiteindelijke teloorgang van het kasteel. Daarvoor heb ik niet alleen boeken van de Heemkundekring als bron gebruikt, maar ben ik ook in gesprek gegaan met mensen uit de buurt, die de laatste jonkheer nog gekend hebben. Dat heeft een boeiend verhaal opgeleverd.

Het verhaal gaat over de laatste bewoner, jonkheer Christiaan Laman Trip, het leven op het kasteel, de geheimen en de ondergang van dit mooie slotje. Ik kruip voor deze gelegenheid in de rol van jonkvrouw Valerie Elisabeth. De jonkheer is zogenaamd mijn oudoom.

Kom ook naar het landgoed en laat je in de ruïne meevoeren naar vervlogen tijden, toen er op deze plaats nog kasteelfeesten plaatsvonden. Bekijk mijn filmpje om alvast in de sfeer te komen.

Ik vertel die middag nog meer kasteelverhalen. De voorstelling is geschikt voor jong en oud. Mijn figuranten zullen de bezoekers, wandelaars en fietsers naar de ruïne brengen. Neem eventueel je eigen stoeltje of kussentje en iets te drinken mee. Ik zorg voor iets lekkers. Na de voorstelling vraag ik een vrijwillige bijdrage. Mocht je je portemonnee vergeten zijn dan kun je een QR code scannen en je bijdrage naar me overmaken.

Reserveren hoeft niet, maar om een idee te hebben van het aantal bezoekers, is het fijn als je je aanmeldt. Doe dat via het contactformulier op deze website.

Graag tot ziens op zondagmiddag 3 of 10 juli! Op de laatstgenoemde datum is het ook Open Imkerijdag op het landgoed.