Ons nieuwe avontuur in Frankrijk

Ons nieuwe avontuur in Frankrijk

Hoe het oppassen op een huis in Frankrijk uitmondde in ‘Ik vertrek’…

Mijn man Nico en ik droomden al langer van het runnen van een B&B in Nederland. Maar daar in deze tijd je boterham mee verdienen is niet makkelijk. Een andere serieuze optie was het starten van een guesthouse in Myanmar. In dat land zijn wij met onze twee stichtingen World Child Care en Care for Children actief op het gebied van ontwikkelingswerk. Maar dat land is momenteel in oorlog. Toch voelden we dat het tijd werd voor wat anders.

Het zaadje voor een avontuur in Frankrijk werd in mei-juni 2022 geplant. In die periode pasten wij een maand op het huis van Nico’s neef Jan van der Ploeg en zijn vrouw Estha. Zij wonen in het dorpje La Frasnée in de Jura en runnen de gîte (vakantiehuisje) La Tulipe. Dat beviel zo goed dat we bij thuiskomst besloten om ons huis in Nederland te verkopen, een mooi verblijf in Frankrijk te kopen en te gaan emigreren.

En dat verblijf werd Moulin Fouché! We zijn verliefd geworden op een oude watermolen uit 1750. Het ligt aan de rand van het historische stadje Arnay-le-Duc, midden in de Côte-d’Or, één van de vier departementen van de regio Bourgogne. Het gebied wordt ook wel de ‘poort van de Morvan’ genoemd. Het lieflijke en heuvelachtige landschap bestaat uit wijngaarden, bossen, groene velden, meertjes en rivieren. Er liggen veel pittoreske dorpjes en stadjes. Ook zijn er eindeloos veel kastelen te vinden.

Moulin Fouché is een vakantieparadijsje alwaar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan. Wij gaan gîtes verhuren. Onze vakantiehuisjes zijn gesitueerd in en bij de oude watermolen, die aan de dijk ligt van l’Etang-Fouché. Dat is een fraai (stuw)meertje met diverse recreatiemogelijkheden.

Vanaf 1 februari 2023 heeft Moulin Fouché dus een nieuwe gastheer en gastvrouw. Vanaf zaterdag 27 mei 2023 waren onze gasten welkom en we hebben een fantastisch eerste seizoen gedraaid. In 2024 openen we vanaf zaterdag 20 april onze deuren.

Lees meer over ons avontuur in mijn nieuwsbrief van juni 2022, nieuwsbrief van december 2022, nieuwsbrief van september 2023 of kijk op onze website www.moulinfouche.nl. En wie weet ben jij een keer te gast bij onze Moulin Fouché. Van harte welkom!