Vertelvoorstellingen op Tweede Paasdag

Vertelvoorstellingen op Tweede Paasdag

De boodschap van Pasen, verpakt in eigentijdse verhalen over bijzondere mensen, dat is de rode draad van mijn nieuwe vertelvoorstelling. Op Tweede Paasdag verzorg ik samen met Norbertijn Joost Jansen en mijn man Nico om 14.00 uur en om 19.30 uur een voorstelling, vol inspirerende verhalen met een boodschap.

Pasen is het feest van hoop, van vallen en opstaan, van de lente en van een nieuw begin. Een actueel thema in deze tijd, waarin de coronamaatregelen losgelaten worden. Maar gaan wij verder op de oude voet of heeft de crisis ons aan het denken gezet? Mijn verhalen gaan over mensen die tot inzicht komen en een nieuwe start maken.

Gastverteller
Gastverteller op Tweede Paasdag is Norbertijn Joost Jansen van de Abdij van Berne in Heeswijk. Joost is net als ik een verhalenverteller in hart en nieren. Hij vertelt het verhaal van Maria Magdalena. Maak kennis met deze mysterieuze vrouw en haar vele gezichten: van kroongetuige, zondares tot feminist. Ze wordt geassocieerd met sensualiteit en zonde, en wordt gezien als de vrouw die diep door Jezus geraakt is en ook Hem heeft geraakt. Door de eeuwen heen is ze talloze keren geportretteerd. Soms indringend of peinzend en dan weer uitdagend, schuldbewust of uitnodigend. Maria Magdalena is steeds een spiegel van de tijd. Welke spiegel houdt ze ons vandaag de dag voor?

Muzikale omlijsting
De voorstelling wordt muzikaal opgeluisterd door mijn man Nico. Hij zingt met veel passie een aantal toepasselijke nummers en geeft de verhalen met zijn muziek de juiste sfeer.

Aangeklede voorstelling
De twee voorstellingen op maandag 18 april vinden plaats in onze sfeervolle huiskamer aan de Milrooijseweg 9 in Berlicum. Per optreden is er plaats voor ongeveer twintig gasten. Vooraf serveren we koffie en thee met iets lekkers. De deur staat een half uur voor de voorstelling open. Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Reserveren
Je kunt via het contactformulier op deze website plaatsen reserveren. Je mag ook een mailtje sturen naar info@chezfrederique.nl of bellen naar nummer 073-5215544. Vermeld daarbij jouw naam, contactgegevens, het gewenste tijdstip (14.00 of 19.30 uur) en het aantal personen. Ben er op tijd bij, want vol is vol. De entree bedraagt € 17,- per persoon, waarbij er € 1,- naar het goede doel gaat (Oekraïne en Myanmar). Klik hier om de flyer van de voorstelling te downloaden.