Kerstvertellingen op tweede kerstdag bij Mariakapel

Kerstvertellingen op tweede kerstdag bij Mariakapel

Ik steek zo af en toe een kaarsje aan bij het beeld van Maria in de Mariakapel in mijn dorp Berlicum. Een mooie plek om even je gedachten te verzetten en tot rust te komen. Als verhalenverteller ben ik ik altijd op zoek naar mooie locaties en deze plek spreekt tot mijn verbeelding. Nu is het zo dat op tweede kerstdag mensen vaak gaan wandelen. Even ’s middags een frisse neus halen. Hoe mooi zou het zijn als je dan een kerstverhaal kunt beluisteren tijdens je wandeling?

Na goedkeuring van de gemeente en de parochie is de kogel door de kerk of zeg maar de kapel! Ik ga op 26 december een tweetal kerstsprookjes vertellen bij de Mariakapel. ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ is er eentje van. Elke 10 à 15 minuten is er een nieuwe ronde en vertel ik mijn twee korte verhalen. Dit gebeurt tussen 14.00 en 16.00 uur op tweede kerstdag. Het is kleinschalig en corona-proof. Ik leg een hoed klaar voor een eventuele vrijwillige bijdrage.

Mijn zus Claire en zwager Danny zijn die middag figurant en wijzen de gasten naar de kerstvertelling bij de Mariakapel. Je kunt ons vinden aan de Sassenheimseweg in Berlicum, naast het verzorgingshuis Berlerode. Ben je beter bekend in het dorp dan steek voor het Beneluxtheater de weg over en loop langs de pastorie het paadje af naar de Mariakapel.

Het wordt sfeervol, die twee uurtjes op 26 december. Voor mij is het een leuke uitdaging; iets om aan te werken en om naar uit te kijken. Je bent die middag van harte welkom om even in nostalgische kerstsferen te komen.